Vrouwenkoor Bewitched Gorinchem

Betoverende Close Harmony

Over Bewitched

Over Bewitched

Wij zijn Bewitched, ongeveer 25 dames uit Gorinchem en omgeving, die elke maandagavond bij elkaar komen om te zingen onder leiding van onze dirigent, Marcell Vroeijenstijn. Wij zijn een dames koor, dat vierstemmig a capella (dus zonder instrumentale begeleiding) zingt. We zingen ook songs met de barbershopstijl. Deze stijl is herkenbaar doordat elke klank een vierstemmig harmonisch akkoord vormt. Een akkoord wordt bij barbershop gevormd door de vier stemmen: lead, bass, baritone en tenor. We zingen uit het hoofd en met bewegingen en showelementen. Het repertoire is voornamelijk Engelstalig en bestaat uit specifieke barbershopsongs, musicalliedjes en evergreens. We hebben natuurlijke ook kerstrepertoire. Wij zijn aangesloten bij Holland Harmony, de organisatie van barbershopkoren in Nederland. Zij organiseren tweejaarlijks een conventie (wedstrijd) voor alle aangesloten koren. Het leuke van die gelegenheid is dat we ons dan kunnen meten met andere barbershopkoren en ook kunnen genieten van de afterglow (informeel zingen na afloop van een repetitie of uitvoering). Ook nemen we deel aan andere landelijk georganiseerde evenementen zoals het barbershopfestival in Den Bosch en het Korenfestival in Gorinchem. Het koor is in november 1990 opgericht. De naam Bewitched (“betoverd”) is ontstaan uit de naam van de eerste repetitieruimte (De Heksenketel). Wij hopen natuurlijk ook ons publiek te “betoveren” met de klanken die we voortbrengen. We treden regelmatig op bij diverse gelegenheden, zoals openluchtevenementen, bij verenigingen, zorginstellingen en bedrijven.

Een kooravond
Op maandagavond om 20.00 uur komen we bij elkaar in Muziekcentrum De Harmonie te Gorinchem. Een groepje dames is eerder aanwezig om onze podiumdelen (risers) op te zetten. Onze dirigent heeft weer leuke inzing-, stemvormings- en ademhalingsoefeningen voor ons in petto. Voor de pauze werken we meestal aan nieuwe songs. Het grootste gedeelte van het instuderen gebeurt thuis via een computerprogramma. Gemiddeld een maal in de maand houden we bij iemand thuis sectional. Dat is een extra oefenavond met de dames die dezelfde partij zingen, we leren elkaar daar goed kennen, immers onze stemmen moeten naar elkaar “kleuren”. Verder heeft iedereen haar huiswerk gemaakt, zodat we op de repetitie aan de interpretatie van de song kunnen werken. Hoe gaat het lied klinken? Welke emotie brengen we op het publiek over? Welke stukken houden we aan? Waar zingen we hard of juist zacht? Om 21.00 uur is het tijd voor thee/koffie en lekker bijkletsen. Daarna werken we tot 22.15 uur door aan het bijhouden van het bestaande repertoire en het oefenen van de choreografie. Onze bewegingscommissie bedenkt in overleg met de dirigent een swingend bewegingsplan. Na afloop van de repetitie gaan we informeel soms nog verder met zingen, dat noemen we in de barbershopwereld “after glow”. Van een leuke hobby krijg je immers nooit genoeg. Je kunt ook  nog wat drinken en bijkletsen

Contact
Heb je zin gekregen om mee te doen? Voor een nadere kennismaking met Bewitched ben je van harte welkom op onze repetitieavonden . Neem contact op met Gerda  van der Wel (06 29 212 454) of klik hier om een email te sturen.

Wil je meer informatie over ons koor neem dan hier contact met ons op.

Voor een afspraak maken voor een optreden  kan je een email sturen aan: prcie.bewitched@gmail.com